Het bedrijf

Het verzorgen van onze koeien én het ontwikkelen van nieuwe verrassende toetjes staat voor ons op nummer één

Wij zijn familie van Zuilichem uit Bladel. De weidemelk van eigen koeien verwerken we op onze boerderij tot handgemaakte zuivelproducten. We zijn trots op ons kleine familiebedrijf, want we hebben het hele proces, van koe tot toetjes, in eigen hand. Het verzorgen van onze koeien én het ontwikkelen van nieuwe verrassende toetjes staat voor ons op nummer één.

De kwark en yoghurt wordt gemaakt van eigen weidemelk. Direct na het melken wordt de melk verwerkt tot witte kwark of standyoghurt.  Aan onze toetjes voegen we puur fruit toe  en zo min mogelijk suiker. Onze toetjes zijn handgemaakt, vrij van conserveringsmiddelen en onnodige toevoegingen, zoals kleur, geur & smaakstoffen, en dat proef je!

De ingrediënten die we niet van onze eigen boerderij kunnen halen, worden met de grootste zorg bij leveranciers ingekocht. We vinden het belangrijk dat hun producten van hoge kwaliteit zijn en zo min mogelijk bewerkt. Bijna al onze leveranciers bevinden zich binnen een straal van 75 km van de boerderij. De toetjes worden direct vanuit de boerderij geleverd aan onze afnemers. Dit zorgt voor een korte keten en zo vers mogelijke producten.

De melkveehouderij is sinds 1970 in handen van de familie van Zuilichem. In dat jaar vertrokken Cor en Dirkje van Zuilichem van Hilvarenbeek naar Landgoed Ten Vorsel in Bladel en startten het bedrijf. In 1993 is het bedrijf overgenomen door zoon Wim en zijn vrouw Mieke. Het bedrijf telt nu 70 melkkoeien en 50 stuks jongvee.

We laten de koeien ieder jaar van april tot en met oktober buiten grazen. ‘s Nachts en in de winter zorgen we voor een comfortabel onderkomen in de stal. Het voer voor de koeien is geheel GMO-vrij. Wij vinden het welzijn van onze koeien erg belangrijk, dit zie je terug in de melkkwaliteit. Al meer dan 35 jaar produceren we eersteklas melk.

In 2011 is Leonie, dochter van Wim en Mieke, gestart met Qarc. Haar passie voor het maken van zuivelproducten is ontstaan tijdens zomerwerk op twee boerderijen in het buitenland. Beide bedrijven produceerden zuivelproducten van eigen melk. Thuis is ze in de keuken aan de slag gegaan met het maken van verschillende zuivelproducten. Na twee jaar testen en verbeteren startte de verkoop op streekmarkten en lokale winkels. Inmiddels worden de toetjes geleverd aan verschillende horecazaken, supermarkten, boerderijwinkels en de zorgsector. In 2017 is Roel van den Borne, partner van Leonie ook in het bedrijf gestapt. Hij heeft de nieuwe productieruimte ontwikkeld en de verbouwing uitgevoerd.

 

Waar we nu zijn

We maken zoveel mogelijk gebruik van onbewerkte, gezonde en natuurlijke ingrediënten

Dit zorgt voor een rijke smaak van onze toetjes. We maken onze producten alleen op bestelling, niet op een voorspelling. Dit zorgt voor zo min mogelijk verlies van waardevolle producten en grondstoffen. We werken alleen samen met afnemers die direct in contact staan met de consument, zodat de keten van koe tot de consument zo kort mogelijk is.

Waar we naartoe willen

De komende jaren streven we naar uitbreiding van ons assortiment

Ondanks dat we een klein familiebedrijf zijn, zijn we ambitieus. De komende jaren streven we naar uitbreiding van ons assortiment. Daarnaast willen we zowel de melkveehouderij als het productieproces van Qarc verder verduurzamen en de twee bedrijven nog meer integreren met elkaar. De komende jaren willen we het bodembeheer en biodiversiteit op en rond onze boerderij nog sterker maken. Daarnaast werken we samen met studenten, nemen we deel aan verschillende pilots binnen de Korte Keten, Dutch Food Cuisine en Agri meets design.  Continue kijken we hoe we ons energieverbruik verder kunnen verminderen en afval zo veel mogelijk kunnen scheiden en voorkomen. We streven naar actieve betrokkenheid van onze consumenten, en staan open om met  hen in dialoog te gaan over de melkveehouderij en het maken van zuivelproducten.

Mede mogelijk gemaakt door

Jan van der Asdonk
Brein achter ons prachtige QARC design & verpakkingen. Nog nooit hebben we met zo’n bevlogen persoon samengewerkt. Creatief, oog voor detail en kritisch. Jan zorgt voor een perfect resultaat en gaat door tot dit is bereikt. Weten hoe het ontwerpproces is gelopen, kijk dan op zijn site: www.janvanderasdonk.com

Bakkerij Luigi
Bakt iedere week speciaal voor ons koekkruimels zonder toevoegingen. Daardoor bestaat de bodem van onze kwarktoetjes uit alleen meel, boter, suiker en een snufje zout! Ze verbouwen zelfs hun eigen tarwe dat ze in de bakkerij vermalen en gebruiken in heerlijke producten. Voor meer info bezoek hun site www.bakkerijluigi.nl

Gewest 13
Heeft ervoor gezorgd dat onze website een nieuw ijzersterk design heeft gekregen. Ze maken graag dingen die kloppen en mensen raken, een ideale partner voor Qarc. Meer info? Kijk op www.gewest13.nl

Megaflex Bladel
Sinds de start van QARC levert Megaflex  al onze etiketten. Het vakmanscchap van dit familiebedrijf zorgt ervoor dat we prachtige etiketten voor onze verpakkingen hebben.

De Budelse
De professionals van De Budelse hebben ons geholpen bij de verpakking van onze nieuwste lijn en hebben de opvallende sleaves geleverd.

x

"Wij vinden onze toetjes heerlijk smaken en hopelijk jij ook!"

Heb je een vraag, suggestie of idee voor een nieuw toetje of smaakcombinatie? Wil je een keer een kijkje komen nemen op onze boerderij met een groep? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op!
Ook de bestelling van het supertoetje kunt u via dit formulier verzenden. U kunt kiezen uit de smaak aardbei of banaan in een 400 of 500cc verpakking. Op te halen op dinsdag bij De Hooiberg in Bladel of het restaurant van het Elkerliek ziekenhuis in Helmond.
Ons product in uw winkel, horeca gelegenheid of zorginstelling? Neem dan contact met ons op zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden! Neem contact op met Leonie van Zuilichem via leonie@qarc.nl